Haber

CHP’de İmamoğlu başkanlığındaki online toplantının kaydı sızdırıldı: Başbakan için imza toplanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde, CHP’li muhalif kadroların da katıldığı internet üzerinden yapılan toplantının gizlice kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

İmamoğlu başkanlığında Küme Lideri Özgür Özel, Küme Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Parti Meclis Üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan’ın katıldığı online toplantının kaydı yayınlandı.

Yayınlanan videoda İmamoğlu’nun sözleriyle konuşan CHP’liler, imza toplamaktan ve görevden alınan il ve ilçe yöneticilerinin itirazlarının tartışılacağı Parti Meclisi’ni toplamak için inanılmaz bir kongre toplamaktan bahsediyor.

YOUTUBE’DA YAYINLANDI

Toplantıya fotoğrafını kapatarak katılan ve toplantıyı kaydeden bir kişinin ardından çekilen 14 dakikalık video, dün (18 Temmuz 2023) açılan “Change Truth” adlı YouTube hesabında şu ifadelerle yayınlandı:

“Batin darbe toplantısı İmamoğlu’nun A Kadrosunu değiştir! Kim? Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Özgür Özel, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Engin Altay, Engin Özkoç, Hakkı Süha Okay, Veysi-Hakan Uyanık, Pınar Uzun, Gökan Zeybek, Sevgi Kılıç! Hepsi partiye çökmüş, dönem dönem her türlü malını almış, son seçimde milletvekili listelerini yapmış insanlar. Değişim Manifestosu’nu Bülent Tezcan yazıyor, organizasyonları Tekin Bingöl, Başbakan’ı Gökhan Günaydın organize ediyor. Murat Ongun belediye parasıyla sosyal medyadan ‘Yeni MYK’lıları’ linç ediyor. Tanju, Atatürk’ün koltuğunu karargâha tahsis eder. Ayağa kalk CHP teşkilatı! İhaneti görün!!! Partine sahip çık!!!”

CHP’lilerin arasında geçen diyaloglar şöyle oldu:

Ekrem İmamoğlu:Fahri Beyefendi geldi… imajı da…

Onursal İsim Güzel: Merhaba ben buradayım.

Tekin Bingöl: Merhaba Onur.

Onur Adıgüzel:Merhaba Tekin Abi, Bülent Abi, Engin Abi yine uzaydasın.

Engin Altay: OMerhaba canım.

Gökhan Günaydın:Selin Hanım şu anda İstanbul’da.

Ekrem İmamoğlu: Bu katılımcı olabilir mi? Ekranda katılımcı diye bir şey var sanırım o da olabilir ama şu an görüntü yok. Muhtemelen bildiğim kadarıyla IPA’da bir toplantıda oldukları için. Muhtemelen oradan katıldıkları için şu anda bağlı kuruluş olarak düzenleniyor. Aslında yavaş yavaş başlayalım. Herkese iyi Pazarlar. Biraz özetlemek gerekebilir. Aslında birkaç konuda ilk planlamamızı yapmıştık. Biz de bu Parti Meclisi sürecine yer açmakta kararlılık gösterdik. Bu, özellikle örgütün işten çıkarılma süreci için bir hazırlık olacaktır. Gökhan Bey bu konuda bir süreç başlattı. İkincisi, bu özelliği ile alternatif bir olağanüstü kongre süreci olabilir mi, olgunlaşabilir mi, buna yer var mı? Elimizdeki veriler üzerinden bir heyet görüşülmüştür. Burada olan veya olmayan arkadaşların da o konuya katkısı olacak arkadaşların katkılarıyla bir çalışma ve öngörü yeri olurdu. Bu konuda da bir araştırma yapıldığını biliyorum. Selin Hanım’ın Amerika’dan gelir gelmez üzerine eklenecek bir çalışma yapacağı da biliniyor. Aslında çalıştırıyoruz. Bugün Selin Hanım toplantıda. Böyle seviyeler var. İsterseniz bu Parti Meclisi’nden başlayalım. O zaman harika kongre katı veya olasılığı, alternatif görünümü ile devam edelim. Bazı içerik detaylarına Selin Hanım katıldığında girebiliriz. Peki önümüzdeki günlerde mahalle seçimlerinde nasıl bir akış var? Aşağıdaki genel kurul ve kongrelere bakmak gerekir. Ne tür bir üssün geldiğini tartışalım. Bu formda bitirelim. Yani uygun görürseniz yaklaşık bir saatlik bir süre belirlersek makul bir zeminde toplantımızı toparlayabiliriz diye düşünüyorum. Evvel Gökhan Bey, Parti Meclisi işi sizden yanaydı sanırım değil mi?

Gökhan Günaydın: Şimdi şunu söyleyeyim. Bununla ilgili biraz bilgi vereyim. Bülent Bey de burada. Onun sayesinde bir metin hazırladı ve metni hazırladıktan sonra çeşitli imzalar var, onun imzaları, benim de imzalarım var. Durum şu ki prestijiyle 7 kişi imzaladı. İzninizle sayıyorum, Bülent Tezcan, Gökhan Zeybek, Tekin Bingöl, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık, Erbil Aydınlık. Az önce Selin Hanım’a bir zarf içinde mesaj attım. Selin Hanım da imzalamış olacak yani 8 imza olacak. Bu akşam 20:00’de İstanbul’da bir toplantımız var. Fahri Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun ve Turan Aydoğan da orada imza atmış olacak. Muharrem Bey, Hakkı Süha Okay Bey ve Yaşar Selman Hanım kalacak. İmzayı yarın sabah Çanakkale’deki Muharrem Bey’e uygun görürlerse araba ile göndereceğim. Oradan bizim Yaşar Hanım sanırım Burhaniye’deydi ve Yaşar Hanım imzalayacak. Oradan da Bodrum’a gidecek ve Hakkı Abi ile sözleşme imzalayacaktır. Böylece Pazartesi akşamının prestijiyle imza sayısı 15’e ulaşacak.

Engin Altay:Sana bir şey söyleyeyim.

Gökhan Günaydın: Bunu tartıştık. İşte Hakkı Abi’mizin teklifi bu, ‘İmzacılardan hiç birinin geri çekileceğini düşünmüyorum ama o insanlık halidir, lastik patlar, şoför atlar’ dedi..

Ekrem İmamoğlu:O katılımcı kim?

Gökhan Günaydın: 2-3 tane daha yazsam iyi olur dedi. Bir hafta içinde toplayacakları için sayımızın ne olduğunu görecekler. Ben de bu fikirden yola çıkarak 15-16’nın Engin başkanıyım…

Engin Altay: Hayır araba göndermenize gerek yok o yüzden aynı anda söylüyorum. Bilmiyorum.

Gökhan Günaydın: Ya ben ya da ben ek olarak bir şey daha söyleyeceğim özgür liderim, buraya Veli Ağbaba’dan veya Murat Emir’den uygun görürseniz birinin imzasını atalım.

Muharrem Erkek:Evet, bu doğru olurdu.

Gökhan Günaydın: Böylece 16 sayısını veriyoruz. Bülent Bey’in kendisinin ‘Başkan toplantıya katılmaz ve başkanlık etmezse Parti Meclisi bu çerçevede toplanmayabilir’ diyen bir düşünce var. Bu tür şeyler geçmişte de oldu. Bu durumda bence bu sayıyı 16 32-33 yapıp Parti Meclisi listesini tekrar edebiliriz. Bu alanda söyleyeceklerim bu kadar.

Tekin Bingöl: Konuşabilir miyim? Bir şey söyleyebilir miyim?

Ekrem İmamoğlu:Doğal Tekin Efendi buyurun liderim.

Tekin Bingöl: 1-2 ekleyeyim. Bu itirazlara ilişkin şimdiye kadar belirlediğim rakamlar şöyle: Muş, Ağrı, Hakkari ve Mardin Perşembe günü posta, iadeli taahhütlü posta, Cuma günü başkaları tarafından Genel Merkeze gönderildi. Ama artık Genel Merkeze hiçbir şeyin ulaşmadığını biliyorum çünkü hafta sonu bir iki gün postadaydı. Orta Van İl Başkanı Seracettin, Muş İl Başkanı’na ‘İmzalamaya niyetim yok’ dedi ama dün yeniden tartışıldı. Pazartesi günü itiraz mektubunu gönderecek. Hatta o göndermediyse kargo ile göndersin dedim. Kargo, Yurtiçi Kargo falan diye daha önce Merkeze geliyor. İlçelerin durumunu, ihraç edilen ilçelerde istifa olup olmadığını bilmiyorum.

Gökhan Günaydın: Onlara da söyleyeyim. Beykoz gönderdi. Aralarında Şeyin Hatay’ın da bulunduğu Samandağ’ı görevden almışlardı. Ancak Refik’in şiddetli itirazları karşısında Samandağ’ı görevden uzaklaştırmadılar. Kalan tüm Hatay ilçeleri itirazlarını Genel Müdürlüğe iletti. bende de bunlar var

Tekin Bingöl: O zaman artık Van’ın itirazıyla çarşamba günü tamamlanması adet oldu. Bu bilgiyi Genel Merkez’e alır almaz, o dilekçeyi hızla Genel Merkez’e iletiyoruz. Şimdi bir de Gökhan Bey’in az önce söylediği olağan konu var. Genel Lider katılmaz ise. Bu oldu. Hatırlarsanız Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Gökhan Bey’le birlikte o dönemde MYK’daydık. Bir tezde ‘Katılmasa da o toplantı vekaleten yapılır’ denilmiş, ancak Genel Başkan gelmeyince o toplantı yapılamamış ve toplantı yapılmadan dağılmıştır. Şimdi bu girişimi yapacaksak önümüzde bu durmalıdır. Dediğiniz gibi buna karşı önlem alınmalı. Aksi takdirde boşa giden bir şutun bizi zor duruma sokacağını düşünüyorum.

Gökhan Günaydın: Burada çok küçük bir şey söyleyeyim. Evet Genel Lider 2010’da nasıl yaptıysa 2023’te de bunu hatırlayacak. Ya da 2010’da söyleyenler 2023’te de söyleyecek. Parti Meclisi’nin 33 üyenin davetiyle yapılan Başbakanlık toplantısına ertesi gün veya birkaç gün içinde gelmemesi, kendisini siyaseten belli bir noktaya getiriyor. Öncelikle şunu söylemek isterim. İkincisi, bir önceki konuşmamda eklemeyi ihmal ettiğim değerli bir konu var. Engin Bey’le konuştum, cuma mıydı, sanırım öyleydi. Aldığım bilgileri kullanacağımı söylediğim için buraya aktarıyorum.

Engin Altay:büyüklük?

Gökhan Günaydın: Sayın? Engin Özkoç evet, Engin Özkoç

Ekrem İmamoğlu:Özkoç, Özkoç

Gökhan Günaydın: Pazartesi günü saat 14.00’te MYK toplantısı var ve muhtemelen Diyarbakır Urfa ve Rize Ardeşen’i de oraya getirecekler. Bu dilekçeyi Çarşamba günü teslim edebiliriz. Bülent Bey’in oradaki tecrübesiyle yazdığı bir çanta dolusu konu var. İstersen kendini anlat, senin için bir şey söylememeliydim Bülent Bey.

Bülent Tezcan: Estagfurullah, estagfurullah. Öyleyse devam et, sorun değil.

Gökhan Günaydın: Orada Bülent Bey itirazları hem ismen hem de sonuna bir madde ekleyerek daha sonra itiraz edileceklerin durumunu görüşmek üzere yazdı. Dolayısıyla toplantı günü itibariyle kimlerin itirazı ulaştıysa hepsi görüşülecek. Bundan da söz ediliyor, Hakkı Abi söyledi, onu da söyleyebilirim. Bazıları 32-33’te kalabiliyor ama bazıları 40’a kadar çıkabiliyor diyor. İşten çıkarılan il ve ilçenin durumuna göre bu bence kritik bir bilgi. Seninle paylaşmama izin ver.

Ekrem İmamoğlu: Evet, o halde Parti Meclisi süreci şu anda yolunda ve istikrarlı. Muhtemelen Tekin Önder’in bahsettiği mektup sürecine göre Çarşamba günü eyleme dönüşecek, en fazla Perşembe diyelim.

Gökhan Günaydın: İzin verirseniz Çarşamba ve Perşembe günü bunu kimin teslim edeceğini de konuşalım. Uygun görürseniz, bu doğal olarak kritik bir durumdur.

Ekrem İmamoğlu:Muhtemelen imzacılardan biri olacaktır.

Gökhan Günaydın:Şüphesiz öyle olmalıdır.

Ekrem İmamoğlu:Ankara’da arkadaşlarımızdan kimler var veya nasıl yapabiliriz?

Tekin Bingöl: Liderim böyle mi yapalım, biz dilekçeyi imzalayan arkadaşlar kendi aramızda değerlendirelim, müsait olan bir iki arkadaş çarşamba veya perşembe hangi gün verilecekse onu bize verirler.

Ekrem İmamoğlu:Ne güzel tamam…

Tekin Bingöl:Çözelim o zaman.

Bülent Tezcan:Yani, evet, evet.

Ekrem İmamoğlu:Yani tereddütsüz bir durum olduğunu düşünüyorum.

Bülent Tezcan: Tekin liderin önerisi yerinde. Ve bu benim niyetim. Yani bu dilekçenin verilmesi çok özel bir törene dönüştürülmemeli. Önemli olan kayda girip sicil numarasını almaktır. Ondan sonra ileride başka bir dilekçe verilirse o büyük bir kongre istemekle falan ilgili, özel bir durumu var ama verildikten sonra basına iletilmesi yeterli. Dolayısıyla olaya bu bağlamda bakmamız gerektiğini düşünüyorum.

Gökhan Günaydın:Yani verildikten sonra basına geçsin diyorsunuz, bize geçsin diyorsunuz.

Bülent Tezcan:Elbette geçilmeli, o kadarını düşünüyorum, arkadaşlar ne der bilmiyorum ama…

Gökhan Günaydın:Ben de katılıyorum, gazeteciler bile soracak…

Bülent Tezcan:İletişim kurmadığımız hiçbir işin değeri yoktur.

Tekin Bingöl: O dilekçe genel merkeze gelir gelmez deşifre edilecek. Bu nedenle gizli tutulmayacaktır. Aslında basın, dilekçeyi imzalayanlardan değer alacak. Kıymetli olan o dilekçelerin bir an önce merkeze ulaşması. Gökhan Bey’in verdiği bilgiye göre en geç Pazartesi günü, hatta Genel Merkez’e vardıktan sonra bu konuyu bitirmiş olacağız. Onu hazırlayacağız. Zamanlamayı ayarlıyoruz ve veriyoruz.

Engin Altay:Tekin Bey, kendinize verdiğiniz gerçekten düştü değil mi?

Tekin Bingöl:Evet evet.

Engin Altay:Yanlış hatırlamıyorsam bir an önce konuşulmalı (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort